Shooting: Glam Rock

   Inca din timpul facultatii asteptam cu nerabdare vacanta pentru a ma apuca de portofoliu. Da, imi doresc sa lucrez intens in vara aceasta, sa exersez extrem de mult diferite tehnici. Asa ca impreuna cu Lucian Ionescu, un tanar de numai 17 ani pasionat de fotografie, ne-am apucat de treaba. Puteti sa vedeti munca pe care o depune chiar pe pagina lui de facebook Lucian Ionescu Photography. Si v-as multumi din suflet daca i-ati da un like.
   Sa revenim la shootingul nostru. Eu am ales sa ma ocup de tot ceea ce tine de: make-up, hairstyle si styling. Astfel, ne-am gandit sa incepem cu Madalina, o tipa pe care amandoi o cunosteam si pe care am mai machiat-o pentru un eveniment ( vezi aici)







   Sedinta a durat timp de 6 ore si jumatate. Astazi va voi arata prima parte, iar in postarea urmatoare voi reveni cu partea a doua ( alt machiaj, alta tinuta)
   Personal, sunt extrem de incantata de ceea ce a iesit. Va puteti inchipui ca eu nu am mancat absolut nimic ieri pana la ora 19 ?  Eu de abia dupa ce am incheiat shootingul si i-am dus pe fiecare acasa am realizat ca toata ziua nu am pus in gura decat un pahar de cola. Cam atat de entuziasmata am fost.
Iar acum,  sa v-o prezint pe frumoasa Madi. 


























Totul a decurs excelent. De'a lungul timpului am invatat ca este extrem de important ca in momentul in care incepi o colaborare, intre toti cei implicati trebuie sa existe o legatura. 
La noi a existat , ne-am distrat si am muncit totodata, astfel nu am simtit cand a trecut timpul. Si da, ne-a placut mult. 

Ce parere aveti ? Stiti ca parerea voastra este extrem de importanta pentru mine.
De asemenea, nu uitati sa ma urmariti si pe pagina mea de facebook Alina Barbu Make-up & Beauty. Acolo postez mai des.




Semnal de alarma! Cu ce arsuri solare m-am confruntat/ Raze UVA si UVB/ Greseli frecvente

Postarea aceasta este un semnal de alarma. Vad in jurul meu tot mai multa lume inconstienta, persoane care se gandesc doar la bronz. Si e un lucru rau cand te gandesti DOAR la acest lucru. Si asa am fost si eu in urma cu 5 ani. O  inconstienta. Eram o adolescenta care voia doar sa se bronzeze. Iti imaginezi cat de cool arata rochia portocalie pe o blonda cu un corp bronzat? Si ce-i aia protectie? Doamne fereste, pai cum fata, daca eu ma dau cu crema aia cu protectie, cum naiba ma mai bronzez?
Marea mea greseala a fost ca habar nu aveam despre cat de nocive sunt razele solare. Nu tineam cont nici macar de intervalul de timp recomandat pentru a sta la soare. Tot ceea ce stiam e ca am la dispozitie doar 4 zile pentru a ma innegri si a se vedea apoi ca eu am fost la mare. Motiv pentru care am ajuns asa:


Aceasta fotografie are caracter informativ. sursa

    Cine statea infasurata in prosop ud? Eu. Cine incerca toate metodele posibile pentru a scapa de acele simptome grele precum frisoanele, arsurile ingrozitoare? Eu. Am incercat iaurtul, uleiul de masline pentru calmare. Aviz celor care poate treceti in momentul acesta prin clipe grele. Eu sper sa nu fie cazul, dar e bine de stiut.
Eram terminata, nu puteam face nimic. Nici macar nu puteam dormi. Buzele erau arse si ele. Nu le puteam atinge. De abia puteam manca. A fost o perioada groaznica pentru mine doar pentru faptul ca imi doream un bronz intens. Nici o clipa nu ma gandeam ca imi pun sanatatea in joc. Mare greseala! Si pentru ca nu vreau sa treceti prin aceeasi situatie, va aduc la cunostiinta urmatoarele lucruri de care eu tin cont dumnezeieste acum.



   Razele solare sunt de trei tipuri UVA, UVB si UVC. 
 Razele UVC- nu reprezinta un pericol, deoarece sunt absorbite de stratul de ozon si nu afecteaza pielea.
Razele UVA-  sunt cele mai numeroase. Acestea sunt prezente pe tot parcursul timpului, inclusiv iarna sau cand cerul este innorat, motiv pentru care este destul de important sa folosim o crema cu protectie solara tot timpul. Acestea patrund adanc in piele fiind raspunzatoare de diferite alergii , pierderea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor 
  Razele UVBsunt responsabile de bronz sau  arsurile solare , precum cele pe care le-am avut eu, dar si pentru reactii alergice si cancer de piele.

  

Si am un caz concret, mama mea. A stat in fiecare vara, la soare, pentru a se bronza fara protectie, iar la  varsta de 38 ani are riduri destul de adanci. Acum incerc din rasputeri sa i le diminuez cu masti, creme si masaj facial.



 Cu siguranta ati auzit de SPF Sun Protection Factor ). Indiferent ca mergeti la plaja sau in oras, doar pentru simplul fapt ca va expuneti la soare trebuie sa folositi o crema cu spf cat mai mare.
Spf-ul maxim este 50, acesta protejand in proportie de 98%. Spf 30 protejeaza  96%, iar spf 15% doar 92%. In momentul in care alegeti lotiunea pentru plaja, aveti grija sa scrie pe sticla" UVA/UVB". 
Ideal este ca atunci cand va expuneti pentru prima data la soare, sa folositi 50, iar apoi scazand treptat factorul de protectie. Pentru un bronz sanatos este recomandat sa NU stati la soare in intervalul de timp 11-16. 
Buzele au si ele nevoie de ingrijire, astfel folositi un balsam cu spf. Eu folosesc Nivea sun Spf 30.



Duminica am fost la strand si am vazut fete care se expuneau pentru prima data la soare. Erau extrem de nerabdatoare pentru a se bronza, aplicand doar ulei de masline, in cel mai bun caz, un ulei cu spf 6 . Really?? Incercam sa le explic cat de mult gresesc, insa nu-mi dateau importanta. Acesta este motivul pentru care am ales sa scriu aceasta postare. Pentru ca vad atata iresponsabilitate si vreau sa luminez mintile si sa le spun ca se joaca cu sanatatea lor. Efectele se vor vedea mai tarziu, cand pielea isi va pierde din elasticitate, iar ridurile nu vor intarzia sa apara.



1. Daca am tenul inchis, nu am nevoie de protectie solara pentru ca nu ma ard.

Gresit. Chiar daca ai pigmentul mai inchis si nu esti predisupusa atat de mult la arsuri solare precum o persoana cu pigment deschis, asta nu inseamna ca esti protejata si de imbatranirea prematura sau de aparitia anumitor alergii si tipuri de cancer. ESTE NECESARA aplicarea cremei cu spf indiferent de situatie.

2.Aplic o singura data produsul cu protectie solara si sunt protejata intreaga zi.

Nici vorba. Crema cu protectie solara se aplica cu 20 de minute inainte de expunerea la soare, iar aceasta trebuie reaplicata o data la 2 ore. Astfel, este necesar sa o iei cu tine la plaja.

3. Am aceasta lotiune de 3 ani. Imi va ajunge si anul acesta.

Chiar daca mai sunt cateva luni pana la expirarea produsului,  este foarte posibil sa-si fi pierdut din proprietati, nemaiputand sa ofere protectia necesara.


Imi doresc din suflet ca fiecare din voi sa va protejati asa cum trebuie, fiindca nu este de glumit! Eu sunt extrem de alba. Niciodata nu am reusit sa ma bronzez, ci doar sa ma inrosesc. Anul acesta am un plan. Daca reusesc, va voi da si voua, celor care sunteti in situatia mea, reteta succesului! 
Daca voi, cele care sunteti albe, reusiti sa obtineti un bronz natural (nu vreau sa aud de solar) spuneti-mi si mie cum faceti asta.


Review: KIKO velvet mat lipstick / 604 Bright Orange

   Am fost foarte mult timp in cautarea unui ruj portocaliu, mat. Am tot incercat diverse rujuri, insa nici macar unul nu era ceea ce cautam. Sa nu mai spun ca m-am pacalit cu revistele Avon si de fiecare data spuneam "gata, de data aceasta sigur e ceea ce caut" pana cand ajungea in mainile mele, iar dezamagirea era mare.
   Am fost in Spania vara trecuta si am zis ca imediat ce ajung trebuie sa merg la KIKO.
In cazul in care nu stiti, Kiko este un brand infiintat in Milano ( Italia). Din fericire pentru mine, se gaseste si in Spania, din nefericire pentru noi toti, nu se gaseste in Romania.
Daca tot am avut ocazia sa ajung acolo, bineinteles ca nu puteam pleca cu mana goala. Mi-am luat talpasita de acolo extrem de fericita. De ce? Pentru ca am dat banii pe un iluminator incredibil (urmeaza review) si pe un ruj portocaliu genial, perfect. Este ceea ce cautam. Il iubesc si sunt dependenta de el. Continuati sa cititi postarea si veti vedea de ce spun asta.




Ce mi-a placut in mod deosebit este faptul ca este mat si nu usuca buzele. Din contra acesta hidrateaza, le mentine moi . Designul acestui produs este foarte elegant, iti atrage privirea inca de la inceput.


Este extrem de pigmentat, cremos si dureaza ore bune pe buze. Chiar daca se sterge, ramane pigmentul, iar buzele au o culoare atat de frumoasa...
Din cate am cercetat, acest ruj este imbogatit cu K2 Repulp care stimuleaza acidul hialuronic pentru a mentine buzele moi.

Swatch:





-design elegant
-  este extrem de pigmentat
- mat
- nu usuca buzele
-culoarea dureaza ore intregi
- ingredientele sunt alese cu grija
-


-  produsele kiko nu se gasesc in Romania



- Este disponibil in 15 nuante ( vezi AICI )
- Se gaseste in Italia, Spania , Franta, Statele Unite,  Germania, Portugalia
-Pret £ 6.90 - aprox. 37 Ron
- Cantitate:  3.5 g

Il iubesc. Este genial, si da,  este rujul meu preferat mai ales vara. 
Daca ar veni ziua in care mi s-ar spune ca avem Kiko in Romania, cred ca as urla de fericire. Serios, au produse de inalta calitate la preturi foarte ok.

Ati incercat produse Kiko? Daca da, ce ati incercat? Ce v-a placut?..Sau de ce nu, astept sa-mi spuneti daca au fost produse care v-au dezamagit.



Cum sa-ti faci parul roz - Spuma coloranta elysee

   Cand spun vara ma gandesc la libertate, distractie, culoare. Dupa un an greu, am simtit nevoia sa fac o schimbare. Intotdeauna mi-a placut sa fac ce vreau eu, sa ma imbrac asa cum doresc, fara sa tin cont de parerea nimanui.
De data aceasta mi-am dorit sa fac o schimbare in privinta culorii parului meu. 


Nu cred ca voi putea vreodata sa reununt la blondul meu, insa noroc ca avem alternative care nu afecteaza parul si dureaza putin. Astazi va voi arata cum mi-am vopsit eu parul cu spuma coloranta Elysee.


  Am gasit-o la un magazin din coltul strazii, insa am vazut ca in Giurgiu se gaseste si la Comtex. In Bucuresti chiar nu stiu unde o puteti gasi, insa am vazut ca se gaseste si on-line (vezi la sfarsitul postarii).



   Aceasta spuma vine impreuna cu o pereche de manusi si instructiuni de folosire.
Sa va povestesc cum sta treaba: in primul si primul rand, faceti un test de reactie alergica; aplicati o cantitate de spuma pe antibrat, asteptati 40 de minute si vedeti daca apoi, dupa clatire, ramane vreo iritare. Daca nu, sunteti liberi sa folositi produsul.
   In ceea ce ma priveste, nu am facut acest test niciodata. Nu e bine, stiu, insa nu am avut probleme pana acum. Voi sa nu-mi urmati exemplul.
Asa arata spuma, doar ca e roz; probabil din cauza blitzului arata rosu.



1. Pentru inceput, aplicati o crema grasa in jurul urechilor si pe frunte, pentru a fi sigure ca puteti indeparta cu usurinta produsul nedorit. Pentru mine a fost o adevarata provocare, fiindca cu blondul nu am probleme.
2. Produsul se agita bine inainte de utilizare si se aplica pe parul uscat. 
3. Se maseaza delicat spuma coloranta pe par. Eu am ales sa imi fac tot parul roz. Voi puteti opta pentru suvite sau doar pentru varfuri.
4. Lasati sa actioneze 10-15 minute. Depinde de culoare si de tipul de par.
5. Clatiti bine, doar cu apa, pana cand acesta devine limpede.

Aceasta spuma coloranta nu contine oxidanti si amoniac. Se comporta exact ca un nuantator, adica rezista 6-8 spalari.
Se gaseste in 8 nuante, care mai de care mai turbate.


Daca aveti parul inchis la culoare cu siguranta nu va prinde ca pe cutie. Trebuie mai intai sa va decolorati parul. Mentionez ca desi am colorat tot parul, inca mai am jumatate de tub.



Pret: 13 RON
Cantitate: 75ml
Magazin online:Mycosmetics.ro


Parul meu inainte de a il vopsi:



Dupa ce am folosit spuma coloranta:







Deci, ce parere aveti? Mi se pare o alternativa ieftina si rapida.
Si in plus, daca nu iti place cum iti sta, intri si stai o zi sub dus pana scapi de culoare, nefiind nevoie sa-ti tunzi parul.

I LOVE IT !!!


Review: Sapun natural Aimeea

Daca in postarea anterioara am vorbit despre demachiantul pentru ten mixt Aimeea, astazi va propun sa discutam despre sapunul natural Aimeea cu mango si argan





  Contine: lapte de capra, ulei saponificat de masline, cocos, babassu, ricin, unturi saponificate de cacao, shea si mango, ulei esential de chiparos, fenicul, lemn de trandafir, lavanda, ulei de argan.
  Recomandat pielii sensibile, iritabile, scalpului iritat, tenului matur, piele uscata, piele normala





   M-am amuzat tare cand am primit acest produs, deoarece primul lucru pe care mi l-a spus mama a fost" Uite mama, initiala ta e trecuta pe sapunul homemade":)))) ! Eu i-am raspuns tare amuzata " Nu, nu, mama. Vorbim despre Aimeea aici."
   Este un sapun solid, dupa cum se vede, care are un miros placut de plante. Am fost curioasa sa il incerc deoarece este facut din ingrediente 100% naturale . Mi-a atras atentia fiindca nu contine grasime de origine animala ca cele facute de bunicile noastre.
Acest sapun face multa spuma. Inca un lucru important pentru mine este faptul ca imi lasa pielea fina si nu o usuca.
   Fiecare ingredient este ales cu atentie si delicatete. Ce imi place in mod deosebit la Aimeea este ca iti poti face propriul produs fie ca e sapun, demachiant sau crema; adica cu ingredientele benefice propiului ten. Nu-i asa ca-i minunat? Mai ales ca preturile sunt extrem de rezonabile. Pe spatele fiecarui produs gasiti lista ingredientelor :



Eu recomand cu mare caldura produsele pe care le gasiti aici ! Va invit sa cititi acest articol scris de Dana, cea care realizeaza aceste minunatii. 



PRET: 8 RON

Ati dori sa incercati produse handmade Aimeea realizate in momentul comenzii, special pentru voi??